Speed Metal este un sub-gen a heavy metalului care a inceput sa se dezvolte in mijlocul spre sfarsitul anilor `70, si este progenitorul muzical direct al Thrash`ului. Este destul de asemanator cu cu thrash metal insa combina mai mult elementele de progressive rock cu elemente lirice de frica apocaliptica si opresiune colectiva. Combinand elemente de hardcore punk extrem si heavy metal traditional speed metalul a avut o influenta majora asupra "miscarilor" de doom metal thrash, progressive metal si grindcore.
Caracteristici: - Rapiditate ritmică şi armonică în care panaţia abundentă a riff-urilor este susţinută de o pedală dublă. - Tehnică şi melodicitate subordonate utilizării a două chitare solo, oficiind în terţă, cvintă, octavă sau aflate în "dialog". - Utilizarea unei voci situate între virulenţă şi cantabilitate, apropiate mai de grabă de heavy metal decât de thrash metal.
Subiecte: poluare, razboi, arme nucleare si lacomie corporationala.
Multe elemente de speed metal au radacinile in muzica trupei britanice NWOBHM.
Speed metalul este reprezentat de trupele: Metallica (primul album), Children of Bodom, Cacophony, Megadeth, Exodus, Motörhead, Annihilator,Prong, Rage, Nuclear Assault, Racer X, Helloween, Voivod sau Venom. Albumul "Kill them All" de la Metallica a avut o influenta definitoare asupra miscarii si este primul album de speed metal. Megadeth a fost creat de chitaristul de la Metallica Dave Mustaine. Exodus a aparut pe scena pentru prima oara in 1985 cu albumul de debut "Bonded by Blood" care a fost foarte definitiv pentru gen si a primit mari critici pozitive inainte sa fie "detronat" de Metallica.
Seth eu nu ma complic. Pur si simplu ofer niste informatii, daca unii sunt de acord ,ok, daca nu atunci sa vina cu replayuri constructive, asa cum ai venit tu
Daca ai fi ascultat piesele de mai sus (postate de mine) ai fi vazut ca una din ele e heavy/doom. Intentionat am pus-o aici.
vocedinumbra beginner
Numarul mesajelor : 69 Varsta : 36 Localizare : botosani Joburi/Distractii : student, stealing money from the internet and getting FAT with them Reputatie : 1 Puncte : 101 Data de inscriere : 14/07/2009
Subiect: Re: Speed Metal Mar Iul 28, 2009 7:21 am
Speed metal este un termen folosit în scopul identificării combinaţiei dintre stilurile muzicale New Wave of British Heavy Metal şi thrash metal. Acest derivat metalic este mai agresiv decât heavy metal-ul tradiţional, dar mai puţin extrem decât thrash metal-ul. de pe wikipedia- Deşi există puţine formaţii care se încadrează total în acest gen, speed metal-ul este reprezentat de formaţii precum: Metallica (primul album), Children of Bodom, Cacophony, Motörhead, Annihilator, Rage, Racer X, Helloween sau Venom. -tot de pe wikipedia
-M-am saturat de toata impartirile astea. E suficient sa aveam thrash , nwobm si heavy metal; speed-ul e cam complet pe degeaba si inafara. Auzi bei, primul album metalica...e speed ca aia cantau mai repede
Medas
Numarul mesajelor : 5 Varsta : 27 Localizare : Constanta Joburi/Distractii : Chitara,berea si tot ce tine de rock si metal. Stare de spirit : In Iasi,caut prieteni sa iesim in rockoteci. :3 Reputatie : 0 Puncte : 7 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: Speed Metal Mier Aug 17, 2011 12:10 pm
Motorhead poate fi cel mai bun exemplu de speed metal.Cu piese ca ''Ace of Spades'' ,sau cunoscuta ''Rock out''. Pantera este o trupa cunoscuta de trash metal.Poate nu toate piesele lor sunt trash,dar au cateva foarte bune. Dar am o intrebare care ma ''freaca''. Cunoasteti trupa ''Carnivore''?Care au o legatura cu ''Type O Negative''? Ei bine,''Carnivore'' ce gen canta?