Alex moderator cat. II
Numarul mesajelor : 177 Varsta : 36 Localizare : Botosani/Iasi Joburi/Distractii : MUZICA (colegu' dutca) Stare de spirit : fericit Reputatie : 1 Puncte : 95 Data de inscriere : 03/10/2008
| Subiect: Interviu cu Octav - Akral Necrosis Dum Apr 05, 2009 8:38 am | |
| Salut, multumesc mult pentru acest interviu, sunt onorat !
1. Alex: De unde vine denumirea trupei Akral Necrosis, ce semnifica, stiu ca ati fost nevoiti la un moment dat sa va schimbati numele?!
Octav :Akral Necrosis este denumirea sindromului de necroza. De aici a venit si "porecla" de ciuma neagra pentru pandemia din secolul XIV. Totusi, pentru mine are alta semnificatie, dar asta ramane pe alta data. Schimbarea numelui nu a fost una majora. In UK exista o trupa care se numea Acral Necrosis si habar nu aveam de asta. Cand am aflat de ei nu am vrut sa schimb total numele, asa ca am optat pentru varianta din limba germana: Akral in loc de Acral.
2. Alex: Din 2006 si pana astazi ati avut ceva concerte, probabil ca primul in care ati cantat alaturi de Cirith Gorgor, Hecate Enthroned, Vokodlok si Bolthard a fost cel mai important din punct de vedere al emotiilor si stresului la care ati fost supusi, totusi care dintre concertele voastre v-a lasat urme adanci in suflet, unde v-ati simtit cel mai bine? Octav: Nu poate fi vorba de emotii si stres la acest domeniu. Pentru noi, concertele sunt ceva placut, e vorba de distractie si chiar terapie uneori. Personal, de fiecare data cand urc pe scena, simt ca fac ceea ce trebuie, restul activitatilor echivaland cu pierderea de timp. Cel mai bine ne-am simtit la lansarea Snapjaw si in Brasov alaturi de Indian Fall si Negura Bunget.
3. Alex: Pentru a scrie versurile pieselor, ai fost nevoit sa te documentezi serios, ai pus mana si pe biblie, povesteste-mi despre piese, de unde te inspiri?
Octav: Nu am o singura si mare sursa de unde ma inspir. De biblie m-am folosit doar cand am facut portretul ingerului serafim. In rest, inspiratia vine din toate partile, de la banalitatile vietii de zi cu zi pana la o idee care imi vine in mijlocul noptii. Cat despre semnificatia versurilor... fiecare om poate intelege ceva diferit, insa pot spune ca in majoritatea pieselor pana in prezent se regaseste una sau mai multe dintre ideile mele vizavi de diferite subiecte, chit ca e vorba despre superficialitatea si ipocrizia bisericii sau felul societatii etc. Restul ramane de vazut cand lansam albumul.
4. Alex: Descrie-mi scena black-metal din Romania, cum este ea in comparatie cu cea de afara? Ce parere ai despre publicul romanesc?
Octav: Comparatiile dintre scene nu isi au rostul. Tind sa spun ca mai avem de acoperit mult teren pana sa ajungem la acelasi nivel cu ce se intampla afara, dar totusi nu am sa fac asta. Desi scena noastra de black metal este mica, avem trupe foarte valoroase precum Negura Bunget, Satanochio, Argus Megere etc. Nu cred ca trupele de afara sunt la un nivel mai ridicat decat cele enumerate mai sus. Singura diferenta e ca la noi e al dracului de greu sa inregistrezi un album in conditii profesioniste, dar pana si problema asta a inceput sa se rezolve. Scena romaneasca se afla intr-o evolutie constanta si ma astept ca in urmatorii ani sa dispara vesnicele probleme cu care orice trupa s-a confruntat. In schimb, publicul si-a mai pierdut din interes de cand avem 10 concerte cu trupe mari de afara, dar e oarecum de inteles. Nu o sa cad in cliseu spunand ca e nu drept bla bla, "sustineti scena". Mai corect ar fi: nu subestimati scena! Ideile preconcepute sunt sursa acestei probleme.
5. Alex: Stiu ca esti un black’er convins, totusi ce mai asculti in afara de black?
Octav: Punk... foarte mult punk... Nu imi imaginez o zi fara Sex Pistols, Dead Kennedys, GG Allin, Misfits, The Cramps etc. Pe langa asta ascult multa muzica electronica precum Kraftwerk, Klaus Schulze, Tangerine Dream... de thrash, speed si death nu mai are rost sa mentionez.
6. Alex: Care ar fi formatiile tale preferate, stiu ca sunt multe, dar enumera cateva!
Octav: Nu stiu de unde sa incep. Nu cred ca am o formatie preferata. Momentan am pe heavy rotation Infernal War, Adam West si mai ales Absu. In general Mayhem, Emperor, The Berzerker, Silencer, Antaeus, Motley Crue, Opeth si lista continua la nesfarsit.
7. Alex: Din Romania stiu ca sunteti buni prieteni cu cei de la Snapjaw, cu cine mai colaborati, si sunteti prieteni? Alaturi de care dintre trupele autohtone v-ar placea sa cantati?
Octav: Avem legaturi cu Illuminati, Cyborg, Kistvaen, MG42 si lucram la ceva impreuna cu trupa Snapjaw. Mi-ar placea sa vad (a se citi participa) un turneu sau macar un concert cu toate trupele de black metal din tara.
8. Alex: Unde nu ati concertat si ati dori sa o faceti, ma refer la orase din Romania? Octav: Sunt o tona de locuri unde vrem sa cantam. Constanta, Deva, Timisioara, Botosani etc. Pana acum am cantat o singura data in afara Bucurestiului, in Brasov. A fost o experienta foarte placuta, un public foarte viu. Ne vom intoarce pe viitor si acolo!
9. Alex: Ce se mai aude de InTolerance ?
Octav: De InTolerance nu se mai aude nimic. Cred ca suntem prea obisnuiti unul cu altul ca sa mearga ceva. Am incercat acum un an o repetitie alaturi de baieti si mai mult ne-am distrat decat sa facem ceva constructiv.
10. Alex: Ce faceti in timpul liber? Cum vi-l petreceti?
Octav: Hahahaha, aici incepe partea interesanta. Eu sunt pasionat de muzica, filme horror, motociclism si multe alte lucruri, Lev e colectionar de oase, Vic e cu muzica si o groaza de alte chestii, cat despre Alex.... e workaholic hahaha.
11. Alex: Ce planuri aveti pentru viitor?
Octav: Albume, concerte si prestatii live cat se poate de bune si intense.
Multumesc mult pentru interviu, toate cele bune ! | |
|